sv-SE fi-FI

Leipää ja leivonnaisia yli 80 vuoden ajan

Nylundin Leipomo on perheyritys, jonka perinteet Pietarsaaressa ulottuvat yli 80 vuoden taakse viime vuosituhannelle. Vuonna 1930  Alina Nylund (os. Luukkonen) perusti Svedjenabbaan Nylundin Kotileipomon, jossa hän ryhtyi leipomaan pietarsaarelaisille leipää ja leivonnaisia. Alina oli tunnettua leipurisukua. Hänen setänsä piti leipomoa Purmolla ja veli perusti oman leipomonsa Kokkolaan.

Sota-aika keskeytti leipomisen ja vuonna 1951 kotileipomo siirtyi seuraavalle sukupolvelle, kun poika  ryhtyi kotileipomon pitäjäksi.

Svedjenabbassa kotileipomo toimi vuoteen 1963 saakka, jolloin rakensi uuden leipomon nykyiselle paikalleen Länsinummelle. Silloin tuotevalikoima kasvoi huomattavasti ja leipomossa leivottiin kaikkea leivästä leivoksiin.

Rainer Nylund möi leipomon vuonna 1985 kokkolalaiseen leipurisukuun kuuluvalle Jaakko Harjulle ja nykyisistä omistajista toinen, tuli mukaan 1995.

Leipomon nimi on aina pysynyt ennallaan. Hyvää nimeä, jonka takaamaan laatuun asiakkaat olivat ja ovat tottuneet luottamaan, on turha muuttaa.

Vuosien myötä ruokaleivänteko leipomossa on vähentynyt ja tuotanto painottuu kahvileipään ja erityisesti konditoriatuotteisiin.

    Viikon lounas, uutiset, ja muuta !